Burun Estetiğinde Yeni Dönem 3D Mask Tekniği ve Mikro-Rinoplasti Yöntemi
Estetik operasyonu alanında yaşanan gelişme ve yenilikler sayesinde cerrahi müdahalelerden daha başarılı sonuçlar elde ediliyor. Burun estetiğinde kullanılan iki yeni teknik sayesinde ameliyat öncesinde ve sonrasında yaşanan sıkıntılar da ortadan kalkıyor. İki tekniğin mimarı Dr Yakup Avşar’dır. Uzun yıllardır burun estetiği konusunda son derece başarılı ve titiz çalışmalara imza atan Dr. Yakup Avşar estetik alanına mikro-rinoplasti ve 3D mask yöntemlerini kazandırdı.
3D Mask Yöntemi Nedir?
E boyutlu çıktı teknolojisinden yararlanılarak 3D mask burun ameliyatı öncesinde hastanın yaşadığı endişe ve sıkıntıları ortadan kaldırıyor. Dr. Yakup Avşar tarafından geliştirilen yöntemde 3D print uygulamasından yararlanılarak, estetik ameliyatı olacak kişinin yüz şekli maske şeklinde hazırlanıyor. Operasyon öncesinde hasta ne şekilde burun istediğini Dr. Avşar’a anlatır. İstediği burun şekli hastanın yüzüyle birlikte bilgisayar ortamına aktarılır. Ameliyat olacak kişi istediği burun şekline net karar verdikten sonra 3 boyutlu baskı yöntemiyle hastanın yüzüyle beraber istediği burun şekli maske olarak hazırlanır. Maske ile hasta yeni burun şeklini de görmüş oluyor. Maskenin önemli avantajı ise hastanın, burun şeklini kendi yüzünde farklı açılardan görebilecek olması. Tekniğin diğer avantajı ise yüz şekline uygun burun şeklinin dijital ortamda belirleniyor olması. Dr.Yakup Avşar tarafından uygulanan teknik kısa süre içinde büyük başarı kazandı ve dünya çapında uygulanmaya başladı. Diğer ülkelerde 3D Avşar yöntemi ile anılıyor ve bu teknik sayesinde ameliyat sonrasında yaşanan sıkıntılar da ortadan kalkıyor.
3D Mask Tekniğiyle Uygulanan Mikro-Rinoplasti Yöntemi
Rinoplasti yani burun estetiği operasyonuna kazandırılan diğer teknik ise 3D mask tekniğiyle birlikte uygulanan mikro-rinoplasti’dir. Mikro- rinoplasti yöntemi Dr. Yakup Avşar tarafından geliştirildi. Teknikte kullanılan mikromotor uçlarının tasarımı da Dr. Avşar’a aittir. Bu teknikte burun bölgesinin tamamı açık burun ameliyatından önce endoskopi yöntemiyle görülür. Mikromotor uçlarıyla burun kemiğine veya burun ucuna ya da dokulara müdahale edilebiliyor.
Mikromotor sistemi, klasik burun estetiği yönteminden farklı olup burun şekillendirilmesinde kullanılır. Bu teknikte ince bir işçilik yapılır. İstenilen burun şekline daha hızlı şekilde ulaşılır. Kapalı burun ameliyatında hastanın burun yapısına çok az müdahale edilir ve maksimum fayda sağlanır. Endoskopi teknolojisi sayesinde görüntü magnifasyonu sağlanır ve burun yaklaşık 20 kat büyütülerek görüntü elde edilir.
Burun Estetiği Ameliyatı Öncesinde Hangi Hazırlıklar Yapılır?
Burun operasyonu yaptıracak olan kişi en az bir ay öncesinden hekim ile şekil konusunda anlaşırlar. Ameliyattan bir ay önce bitkisel hapları, vitamin desteklerini, yeşil çayı, enerji içeceklerini kesmeleri gerekir. Bu tarz içecekler, şişme ve morluklara neden olur. Ameliyat sırasında hastanın grip ya da nezle olmaması da gerekir.
Burun Estetiği Ameliyatı Aşamaları
Burun estetiği ameliyatında genel anestezi uygulanır ve ameliyat yaklaşık 2,5 saat sürer. Ameliyat sonrasında ağrı hissetmezsiniz. İlk gün soğuk uygulamalar yapılır. Ameliyat sonrasında hasta bir gün hastanede kalır. İki gün sonra hafif ödemler oluşabilir ama geçicidir. Ameliyattan 1 hafta sonra ise burundan bant ve plastik ateller çıkarılır. Hasta iki hasta sonra koşu yapabilir, 3 hafta sonra ise hafif sporlara başlayabilir.
Rinoplasti yani burun estetiği alanına kazandırılan iki teknik sayesinde burun estetiği operasyonları doktor açısından da kolay şekilde gerçekleştiriliyor. Burun hassas bir dokuya sahiptir. Hassas olan burun yapısına iki teknik sayesinde çok az müdahale yapılıyor. Hasta ameliyat sonrasında daha hızlı iyileşiyor. Dr. Avşar tarafından geliştirilen teknik ile hastalar ameliyat öncesinde de kendilerine yapılacak burnu önceden bilgisayarlı ortamda görebiliyor.